Változz, hogy változtass!

Változz, hogy változtass!

 

Szeretnéd jobbá tenni az életedet? Szeretnéd jobbá tenni a világot? Ez nem megy azzal, ha tanácsokat osztogatsz, ez nem megy azzal sem, ha a hibákat észreveszed és kipellengérezed. Nem megy egyáltalán, ha más hibáit óhajtod kijavitani. Miért? Mert nincs lehetőséged más embereket megváltoztatni. Nem is a te dolgod, ez Isten munkaköre.

Viszont mégis van egy módja annak, hogy jobbá tedd a világot. Hogyan? Jobbá téve önmagad. A világot csak azzal teheted jobbá, ha példát mutatsz. Lehet egy gyermeket okos tanácsokkal nevelni, ha te nem azt éled, amit tanácsolsz? Lehetni lehet, de eredménytelenül. A gyermek azzá válik, ami te vagy, nem azzá, amit te tanácsolsz. Tanácsodnak nincs ereje, de léted egy bizonyiték. Hidd el, ez mindig igy volt és örökre igy is marad.

Ugyanez a helyzet a közvetlen és közvetett környezetünkben is, amelyet létünkkel befolyásolunk. Amit élünk, az vagyunk és ami vagyunk, azt adjuk a világnak. A többi szereplés, betanult szindarab. Ezért elkerülhetetlen, hogy változnod kell, ha változtatni akarsz.

Szeretettel,
Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva