Vezetett meditációk (Mp3)

Itt letölthető vezetett meditációkat találszLetölthető vezetett meditációk mp3


VEZETETT MEDITÁCIÓK GUNAGRIHÁVAL ÉLŐBEN

Minden második vasárnap 19:30. – Dátumok az előadás naptárban
Madal Cafe kávézó – Bp. V. ker., Alkotmány u. 4.
Belépés díjtalan! Gyere el, és vidd haza a hangulatot.

A vezetett meditációk sokak számára könnyűvé teszik a meditáció rendszeres gyakorlását. Ráadásul, ha tudjuk, milyen hosszú egy-egy vezetett meditáció, akkor az órát sem kell nézegetnünk. Ezen az oldalon többféle letölthető vezetett meditációból választhatsz. (Ide kattintva kis segítséget találsz, hogyan tudod letölteni a vezetett mp3 meditációkat.)

Vezetett meditációk mp3 formátumban

 

Vezetett meditáció 1 – KEZDJÜK EL

Vezetett meditáció 2 – MEDITÁLJ ÖRÖMMEL

Vezetett meditáció 3 – SZÍV VAGYOK

Vezetett meditáció 4 – BARÁTAIM MEDITÁCIÓ

Vezetett meditáció 5 – KONCENTRÁLJUNK

Vezetett meditáció 6 – FÉNYMEDITÁCIÓ

Vezetett meditáció 7 – VIRÁG VAGYOK

Vezetett meditáció 8 – VIRÁGCSERE

Vezetett meditáció 9 – OTTHON VAGYUNK

Vezetett meditáció 10 – BÉKE VAGYOK

Vezetett meditáció 11 – A RÓZSA ILLATA

Vezetett meditáció 12 – SZÍV-MEDITÁCIÓ

Vezetett meditáció 13 – CSAKRÁKKAL

Vezetett meditáció 14 – ÁLMAIM

<NÉZD GUNAGRIHA MEDITÁCIÓIT ÉLŐBEN>

MEDITÁCIÓS TANFOLYAM – ITT ÉS MOST
KÖNYVEK A MEDITÁCIÓ TÉMAKÖRÉBEN

Vezetett meditációk videón

 

Meditáció – miért kezdjük el?

“Azért meditálunk, mert ez a világ nem tudott minket betölteni. A mi úgynevezett békénk, amelyet mindennapi életünkben ismerünk, valójában tíz órányi szorongást, gondot és frusztrációt követő öt percnyi béke. Állandóan ki vagyunk szolgáltatva a körülöttünk lévő negatív erőknek. Féltékenység, félelem, kétség, gondok, szorongás, kétségbeesés – ezek az erők olyanok, mint a majmok. Ha megunták, hogy harapdáljanak minket, pár percre megpihennek, és akkor azt hisszük, hogy békénk van. De ez egyáltalán nem béke, hiszen a következő pillanatban újra támadnak.”

A meditáció maradandó békét ad

“Csak a meditáción keresztül tudunk maradandó békét, isteni békét elérni. Ha reggel lélekteljesen meditálunk, és akár csak egy percre is békét fogadunk magunkba, akkor ez az egy perc béke egész napunkat át fogja itatni. És ha nagyon magas a meditációnk, akkor valóban maradandó békét, fényt és gyönyört kapunk. Szükségünk van a meditációra, mert fényben akarunk növekedni, és fényben akarunk beteljesülni. Ha ez törekvésünk célja, és erre szomjazunk, akkor a meditáció az egyetlen út.”

Meditáció: a nyugalom tengere

A meditáció olyan, mintha leszállnánk a tenger mélyére, ahol minden békés és nyugodt. Meglehet, hogy a felszínt hullámok sokasága borzolja, de a tenger alant érintetlen marad. A tenger, legmélyebb mélységében, csupa csend. Amikor meditálni kezdünk, először saját belső létünkhöz próbálunk eljutni, valódi létezésünkhöz – azaz, mondhatni, a tenger mélyére. A külső világból jövő hullámok itt nincsenek ránk hatással. A félelem, a kétség, az aggodalom és mindennemű világi nyugtalanság szertefoszlik, mivel bennünk szilárd béke van. Mivel elménk csupa béke, csupa csend és csupa egység, a gondolatok nem érinthetnek meg. Mint a halak a tengerben fickándoznak és tovaúsznak, de nem hagynak nyomot. Tehát legmagasabb meditációnkban úgy érezzük, hogy mi vagyunk a tenger, és a tenger állatai nem befolyásolhatnak minket. Úgy érezzük, mi vagyunk az ég, és a szárnyaló madarak nincsenek hatással ránk. Elménk az égbolt és szívünk a határtalan óceán. Ez a meditáció.
Sri Chinmoy

 

TOVÁBBI MEDITÁCIÓS GYAKORLATOK
MEDITÁCIÓS ZENE

sorsnavishop banner

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva