A türelem az önuralom energiája

 

A türelem az önuralom energiája. Nélküle nem tudsz békében élni. De ezt honnan veszed, ha nem a meditációval a szívedből hozod felszínre? Ez nem terem az értelemben. Sőt!

“A hétköznapi életünkben mindenkivel szemben türelemre van szükségünk, úgy a feletteseinkkel, mint a beosztottainkkal és a velünk egyformákkal. Türelmet kell gyakorolnunk feletteseinkkel, amikor azok kizsákmányolják és kihasználják képességeinket és alázatosságunkat. Türelmet kell gyakoroljunk a beosztottainkkal, amikor bizalmatlanok az őszinte jóindulatú értékelésünkkel vagy bármivel, amit értük tenni akarunk. Türelmesek kell lennünk a velünk egyenrangúakkal, mert jön az idő, amikor nem akarnak velünk vagy értünk élni, de ugyanakkor elvárják tőlünk, hogy mi csak értük éljünk. Ők fölénk akarnak kerekedni és irányítani akarnak minket, ugyanúgy mint a feletteseink. Egyenrangúság inkább elmélet az emberek között.
Türelmesek kell legyünk a Mennyországgal is. Jóllehet végül a Menny megadja nekünk végtelen Békéjét, Fényét, Áldását és Erejét, de sajnos most még ez késlekedik, mert a fogékonyságunk hiányzik. Miért hiányzik a képességünk, hogy befogadjuk a mennyei tulajdonságokat? Azért mert mi koldusok vagyunk és a koldusok nem a kiválasztottak. A Menny csak az ő készségének megfelelően osztogatja áldásait. Ezért mi elfogadjuk sajnálatos sorsunkat és tovább is koldus módra panaszkodunk.” (Sri Chinmoy)

Gunagriha

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva