Vizsga

”Szeretett Supreme Uram, csak egy dolgot mondj meg nekem, hogy kíváncsiságomat kielégítsd. Azt mondod, hogy Te engem nem vizsgáztatsz, de nekem úgy tűnik, hogy időnként megpróbálsz vizsgáztatni.
Úgy van, ahogy érzem? Valójában megpróbálsz vizsgáztatni?
Gyermekem, hogy egész őszinte legyek, Én nem vizsgáztatlak téged. A vizsgák nem alkalmasak tanításra. A vizsgák csak félelmet, fölösleges félelmet keltenek a tanulóban, függetlenül attól, hogy mennyire jó a tanuló.
A diák fél, hogy zavarba jön, megbukik, és akkor a világ lenézi őt.

 

Amit te vizsgáztatásnak gondolsz, azt Én megvilágosítás játékának nevezem.

 

Nem vizsgáztatlak, hogy megbuktassalak vagy átengedjelek. Csak a megvilágosítás játékát akarom játszani veled, hogy le se becsüld és túl se értékeld képességeidet.
Ha alábecsülöd képességeidet, akkor tudat alatt hamis szerénységet táplálsz, ha pedig túlértékeled azokat, akkor barátságot kötsz a mérhetetlen tudatlanság-csalódással.  

 

Képességeink  lebecsülése  vagy  túlértékelése  egyformán  rossz.

 

Mikor törekvő, odaadó életedben a megvilágosodás játékát játszod, szükségét kell érezned, hogy felszínre hozd belső kiáltásodat, és egyben tudatlanság-letargiádat is.
Létednek nemcsak isteni, hanem istentelen részét is át kell adnod.
Így amit vizsgának látsz, az nem vizsga a szó-szóros értelmében. Egy lehetőség a tökéletesedésért.
Tudatod jelenlegi állapotában értelmed fényt és tudatlanságot, igazságot és hamisságot halmozott fel mind tested, mind vitális világod tudatában. Azt szeretném, ha mindenedet felajánlanád Nekem, amid van, és mindent, ami vagy.
A teljes önfelajánlás az, amit meg kell tenned.
A tisztulási folyamaton keresztül megvilágosodást kapsz Tőlem. Szépség szívedet kell adnod. Saját létednek külső és belső szépségét kell adnod. Mindkettőt, a szerényebb szépséget,amit te tudatlanságnak nevezel, és a magasztosabb szépséget is Nekem kell adnod, és cserébe önmegvilágosodást ajánlok fel neked.
Ezt a játékot játszom veled. Ez a mi megvilágosodás játékunk, és ez soha, soha, soha nem egy vizsga – távolról sem! Ez egy közös megvilágosodás.

 

Részlet Sri Chinmoy – Everest törekvés könyvéből

 

Tudj meg többet Sri Chinmoy -ról (kattints a képre)

Hozzászólások lezárva