Sri Chinmoy újévi tanítása – 1990. december 31.

 

“Mindenkit arra kérek, hogy próbáljon meg három jó tulajdonságára gondolni. Tudod, hogy sok-sok jó tulajdonsággal rendelkezel, de most próbálj meg csak három jó tulajdonságot vetíteni az értelmed elé. Három jó minőséget fogsz előtérbe hozni. És mától fogva, egész éven át próbáld megnövelni és megsokszorozni ezeket a jó tulajdonságokat.
Majd próbáld meg előtérbe hozni életed hét tökéletlenségét. Néhányan talán azt mondjátok, hogy nektek nincs hét rossz tulajdonságátok. De hogy a kedvemben járj, kérlek foglalkozz néhánnyal, képzelj el néhány rossz tulajdonságot, melyekkel „nem rendelkezel”. Majd idézd fel mind a hét rossz tulajdonságot, s ismételd el mindegyiket hétszer. Tekints mindegyikre úgy mint egy virágszálra, s ne úgy mint egy szúrós tüskére. Ne tövisként kezeld a rossz tulajdonságokat, s ne virágként a jókat. Nem, minden jó tulajdonság egy illat és minden rossz tulajdonság egy virág.
Vagyis gondolj erre a három illatra, amivel rendelkezel és növeld meg az illatok intenzitását. S kérlek próbálj meg összegyűjteni hét rossz tulajdonságot, mint hét virágszálat.
Készíthetsz egy listát: kétség, bizonytalanság, féltékenység, kisebbrendűségi érzés, felsőbbrendűségi érzés, stb. Hét rossz tulajdonságot kell leírnod, amiről senki más nem fog tudni. S kérlek minden nap helyezz egyet a Supreme lábai elé.
Imádban és meditációdban ajánld fel őket. „Ó Legfelsőbb Uram, felajánlom Neked kétségemet. Felajánlom Neked féltékenységemet, bizonytalanságomat, kisebbrendűségi érzésemet, értelmem őszintétlenségét, szívem tisztátalanságát.”
Hatalmas örömet fogsz kapni, ha így teszel. Egy hét alatt képes leszel megnövelni jó tulajdonságaidat. S biztosíthatlak róla, hogy egy héten belül észre fogod venni, ahogy rossz tulajdonságaid veszítenek erejükből, s eltűnnek az életedből. Ha őszintén próbálkozol, egy hét alatt látni fogod, hogy képes leszel megnövelni jó tulajdonságaidat és csökkenteni gyengeségeidet.
Nagyon boldog leszel ez által. S az Új Évben képes leszel sok-sok dolgot véghezvinni.”
– Sri Chinmoy

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva