Sri Chinmoy – meditációs zene

Meditációs zene Sri Chinmoy előadásában

sri-chinmoy-meditációs-zene


Letölthető / hallgatható meditációs zene mp3 formátumban

“A mély ima vagy meditáció mellett a zene jelentősége óriási. A meditáció olyan, mint egy közvetlen út vagy lerövidített út a célhoz. A zene olyan út, amely tökéletesen tiszta, lehet, hogy kicsit hosszabb, de teljesen akadálymentes. Ha képesek vagyunk lélekteljes zenét játszani, vagy lélekteljes zenét hallgatunk, meditációnk ereje megnő. A lélekteli zene hozzáadódik a törekvésünkhöz.”
Sri Chinmoy

Meditációs zene – Sri Chinmoy-tól

Sri Chinmoy saját, mély meditációban szerzett kompozícióit adja elő különböző hangszereken.
Különleges meditációs zene egy spirituális mester előadásában.
A zene és a meditáció szorosan összekapcsolódnak és segítik egymást. A meditációs zene lecsendesíti a gondolatokat, és segíti a meditációban való elmélyedést.

Sri Chinmoy: The Life-River – fuvolazene meditációhoz

Sri Chinmoy: Green of the Forest – fuvolazene meditációhoz

Sri Chinmoy: fuvolazene meditációhoz

Sri Chinmoy: eszrádzs – meditációs zene

Sri Chinmoy: cselló zene meditációhoz

Sri Chinmoy énekel harmónium kíséretében – meditációhoz

 

MEDITÁCIÓS ZENÉK – SORSNAVISHOP.HU

 

Meditációs zene – idézetek Sri Chinmoy-tól

 

Sri Chinmoy meditációs zene“A zene ön-kiterjedést és egységet jelent. Az Én kiterjed a zenén keresztül. Az Én, ami kiterjed, nem az egyén énje, hanem a határtalan Én. A zene a korlátlan Valóság kiterjedése.”

“A külső zene
Külső hangszerből ered.
A belső zene
A szívből jön.
Ennek a belső zenének a neve
Egység.”

Sri Chinmoy meditációs zene“A spirituális világban a meditációhoz a zene áll a legközelebb, a zene lélegzete. A meditáció csend, erőt adó és betöltő. A csend a kifejezhetetlennek az ékesszóló kifejezése. Aldous Huxley azt mondja: “A csend után a kifejezhetetlennek a kifejezéséhez a zene áll a legközelebb.”

“A csend a forrása mindennek. Az a forrása a zenének, és maga a zene. A csend a Legfelsőbbnek a legmélyebb, legnagyobb megelégedést adó zenéje.”

“Ha lélekteli zenét hallgatunk, vagy amikor mi magunk játszunk lélekteljes zenét, belső létünk azonnal magasra, magasabbra, a legmagasabbra kúszik. Felemelkedik, és belép valami Túlvilágiba. Ez a Túlvilág folyamatosan próbál segíteni, vezetni, és valódi transzcendentális képmásunkká, igazi isteniségünkké formálni és alakítani minket. Ha lélekteljes zenét hallunk, vagy ha mi játszunk egy lélekteljes darabot, egyfajta belső mámort érzünk az egész lényünkben, a lábujjunk hegyétől a fejünk búbjáig. Egy folyó árad rajtunk keresztül, a tudat egy folyója, és ez a tudat mindvégig megvilágosodott.”

 

Sri Chinmoy meditációs zene

További meditációs zenék

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva