Vélemények a Sorsnavigátorról

Ezen az oldalon elolvashatod mások tapasztalatait a Sorsnavigátor könyvvel és/vagy a Héthetes gyakorlatsorral.
Ha van kedved, oszd meg tapasztalatodat TE is, és inspirálj másokat.
Tapasztalatom a Sorsnavigátorral és/vagy a Héthetes gyakorlatsorral.

Vélemények a Sorsnavigátor könyvről és Héthetes gyakorlatsorrólsorsnavigator borito web

 

SORSNAVIGÁTOR-HÉTHETESEK FÓRUM>>

“Kedves csoporttársaim!
Nagy örömömre szolgál, hogy megalakult ez a csoport és meg tudjuk osztani tapasztalatainak, amelyekből esetleg mások is tanulhatnak vagy inspirációt kaphatnak.
Én 2015. májusban a Lélekfesztiválon vettem meg a könyvet azóta többször végigcsináltam már a gyakorlatokat. Most az első 7 hetes 7. heténél tartok ismét.
Tapasztalataim: folyamatosan egyre több békesség, elfogadás, rendszeresség, kiegyensúlyozottság, tolerancia, öröm a mindennapokban. Napi szinten végzem a tornát, meditációkat, olvasok, zenét hallgatok, vagy ülök a csendben 🙂
Köszönöm Gunagrihának, hogy ezt a csoportot is létrehozta. :)” (É.)

“A felgyorsult információ világában gyorsan rátaláltam a Sorsnavigátorra. Elolvastam, majd elvégeztem a három héthetest.
Az életem teljesen megváltozott. Főleg emberi kapcsolataim. Két hónap múlva lett munkám, és remek emberekkel dolgozom együtt. A könyv rengeteget segített a gyászban is és teljesen más világképet tárt elém, évek óta meg nem értett mondatok váltak egyszerre világossá és persze elvezetett Sri Chinmoy más könyveihez, melyek által egy teljesen új viszonyom alakult kis Istennel.
Kedves Gunagriha! Köszönöm ezt a könyvet, a navigációt ami kivezetett az útvesztőből. Légy áldott a Legfelsőbb Úr által, hála.” (K.E.)

“A SORSNAVIGÁTOR egy CSODA, mert hihetetlen mennyire gyorsan változunk meg, és nagyon jó irányba változik az életünk is! Hálás köszönet 🙂
Halas vagyok nagyon, mert mióta elkezdtem a Héthetest, sikerült legyőzni a legnagyobb nehézséget az életemben: a FÉLELMET!!! A félelmet bizonyos embertársaimmal szemben. Én is nagyon megváltoztam, főleg a viselkedésem és csodálkozom, hogy ezek az emberek, akiktől féltem most milyen jók hozzám. Rájöttem, hogy a legjobb fegyver ellenük egy őszinte szeretetteljes mosoly!!! Szerintem, ha látják az emberek, hogy megváltoztunk, és megvan a lelki békénk és belső erőnk már nem is akarnak nekünk többé ártani!!! Boldognak lenni és hálával nézni a sorsunkat a legcsodálatosabb dolog a világon!!! Aki meg szeretné tapasztalni, hogy milyen csodákat teremt az eletébe a Héthetes az ne is gondolkodjon!!! Kezdje el most azonnal, és egy csodálatos új világ kapui fognak megnyílni előtte. Nagyon, de nagyon hálás vagyok, hogy megismerhettem önt!!!” (Cs.T.)

Elkezdtem a második hetet az első 7-hetesből, ahogy megbeszéltük. A változás, amit érzek, s az erő, ami velem van, már most csodálatos, s hatalmas a változás. Érzem magamon, mikor emberekkel beszélek, hogy tényleg egy pozitív csatorna vagyok, s az emberek ezt pozitívan visszareagálják, mosolyognak csak úgy, érzem a szimpátiát felőlük, s én is sokkal nyitottabb, természetesebb, spontánabb és kedvesebb vagyok, ami egyszerűen csak jön és áramlik belőlem.
Nem terveztem én el semmit, hogy mikor fogom elkezdeni a 7-hetest, tudtam, hogy valamikor el fogom biztosan, mert jó lehet, hisz az addigi meditációim, előadásaid, amit rendszeresen hallgatok, is nagy- és pozitív hatást gyakoroltak rám, s éreztem a változást a jó irányba. ☺ De az élő találkozásunkkor, a debreceni előadáson, mint említettem előző levelemben, fölgyorsultak az események, ☺ olyan energiákat, érzéseket éreztem magam körül amit addig soha, éreztem, hogy megszólították a lelkem, s nem volt időm gondolkodni, meg nem is akartam volna, egyszerűen csak azt éreztem, azonnal el akarom kezdeni a 7 hetest, amit azóta is végzek. ☺
Biztosan sok köszönetnyilvánító levelet kapsz, de másképp én sem tudom kifejezni a Hálám, amit most érzek, hogy megismertelek, megismertem a 7-hetes programot, s leginkább a meditáció lényegét, s mind azt a nagyon hasznos dolgot, amit előadásaidban elmondasz, s persze, hogy személyesen találkozhattam Veled végre, s melletted állhattam.
​Az valóban igaz, amit egyik előadásodban mondtál, hogy Te “fertőzött” vagy, s aki a közeledbe kerül megfertőződik. Hál Istennek, ez valóban így van, saját bőrömön tapasztaltam. ☺
(A.)

“Már 7 hete végeztem a héthetessel, azóta a szív útjára léptem, az életem kezd átalakulni. Köszönöm.” (Z. L.)

“Sziasztok! 🙂 Én előző év áprilisában próbáltam ki a héthetest. Nagyon érdekes volt. Elkezdtem nyugodtabb lenni, kevesebbet aggodalmaskodtam és boldogabb lettem. Elkezdtem meditálni, először Gunagriha vezetett meditációival. Nekem a meditálj örömmel című tetszett a legjobban. Sok esetben nagyon boldog lettem tőle és melegség öntötte el a szívemet. Nagyon jó érzés volt. 🙂 Mostanában meditáció során, csendben próbálók maradni és a szívemre figyelni. Úgy érzem, hogy most ezt kell csinálnom. Volt már egyszer olyan élményem, hogy nem volt egy gondolat sem a fejemben, (talán egy percig) azt éreztem, hogy nem is akarok gondolni semmit és a gondolat kezdeménye is eltűnik. Nagyon érdekes és jó élmény volt. Felszabadító, megnyugtató érzés volt. Remélem, hogy még lesz ilyesmiben részem.” (K.)

“Októberben a három lányommal ott voltam a hajdúszoboszlói előadásán. Amikor beléptem a terembe éreztem, hogy otthon vagyok. Nem volt nálam pénz, hogy megvegyem a Sorsnavigátort, de pár napja megrendeltem .Érdekes módon ahogy a táskámat ölelve vittem haza a könyvet a buszon, éreztem valamiféle változást magamban….megváltozott az életem. Köszönöm!” (H.A.)

“Imádom minden sorát!” (B.D.)

“Kedves Társak! Köszönöm a meghívást a csoportba. A harmadik hét közepén tartok az első héthetesben. A második héten már fejből mentek a megerősítések. Jólesik mondani őket, erőt adnak. Pici gyerek mellett csinálom, elég feszített a napi programunk, és néha nem sikerül elvonulni, egyedül lenni, ha a baba korán ébred, nincs más segítségem, nincs időm magamra, stb. De én folytatom. A legszembetűnőbb jó hatás már így az elején is az, hogy kevésbé leszek dühös (nem veszem a szívemre) ha megbántanak. A másik, amit már most tapasztalok, hogy kevésbé vagyok hajlamos másokról beszélni. Vagyis, nehezemre esik a pletyka és mások kibeszélése. Mindig eszembe jut, hogy a saját fejlődésemre kell koncentrálnom. Ez nagyon jó érzés. Kevésbé mászok bele érzelmileg is a barátok nehézségeibe, ami korábban sok energiát felemésztett bennem. Most egyenlőre ennyi, és örülök a csoportnak. Szép napot mindenkinek.” (R.)

“Egy új életet élek, amit nagyon élvezek! Háromszor végeztem el a Héthetest és itt még nincs vége.. úgy érzem! Mindenkinek nagy szeretettel, csak ajánlani tudom! :)” Á.

“Én előző héten fejeztem be, és nagyon sok dologgal gazdagodtam. Megerősödött az akaraterőm, jelentősen csendesebb az elmém még napközben is, nem kapom fel a vizet semmin, sokkal magabiztosabb vagyok, jobban el tudom dönteni, hogy mire van szükségem, vagy hogy éppen mit kell tennem egy helyzetben. Többször eszembe jut, hogy hálát adjak dolgokért, és könnyebben is tudom érezni a hálát. Ezen kívül a fogékonyságom is megkétszereződött, túlzás nélkül. Persze most is előfordul, hogy gyengeséget vagy fásultságot érzek, de a bizonyosság ott van, hogy ez múlandó, és nem állít meg utamon. Hálás köszönet!” (N.D.)

“Kedves Társaim! Örülök, hogy csatlakozhattam a csoporthoz. A héthetesek nagy nyugalmat és békét adnak minden nap. Az elején még “puskáznom” kellett, de már emlékezetből tudom mondani. Mindennap meghallgatom Gunagriha valamelyik előadását. Köszönöm Gunagriha, hogy megszólítottad a családtagjaimat és a környezetemet is és elmondtad Nekik, amit én nem tudtam elmondani. (Mindig megosztom velük az előadást , amit hallgatok) Köszönöm, nagyon hálás vagyok!” (É.)

“Csak javasolni tudom, nagyon-nagyon jó!” (P.Á.)

Nekem a Sorsnavigátor könyv egy éve van meg és kétszer olvastam végig. Először Sri Chinmoy könyvei nekem nehezen emészthetők voltak de a Sorsnavigátor az én nyelvemen íródott. A kedvencem a mosoly fejezet amit azóta is gyakorlok naponta. 🙂 Viszont a kisfüzet, a Héthetesek óriási találmány. Nekem a cipős szekrény tetején van és mielőtt elindulok munkába az adott napi adagot átfutom. Készítettem egy A4 formátumú napi feladatsor rövidítést ami egy éve a képernyőhátterem a munkahelyemen a számítógépen és kinyomtatva kifüggesztettem otthon. Minden reggel és napközben is elolvasom az aznapit munkavégzéskor. Az órám be lett állítva óránkénti csipogásra, hogy eszembe jusson mi is a cél.
Nekem fontos mérföldkő a spirituális életemben, az egyik első de nagyon erős lépcsőfok. Hálás vagyok azokért a változásokért amiket magamon és a környezetemen tapasztalok. Hála, hála, hála. 🙂

“Nagyon örülök, hogy van egy olyan fórum, ahol a tapasztalatainkat meg tudjuk osztani egymással. A 7-hetest én is csinálom jelenleg a 3. hétnél tartok. Minden nap megnézek egy Gunagriha videót, és olvasom Sri Chinmoy Meditáció könyvét. Ami változás a korábbi életemhez képest, sokkal nyugodtabb, megfontoltabb vagyok, a fejem nincs tele felesleges gondolatokkal. Naponta kétszer meditálok, reggel és este. Legtöbbet Gunagriha béke című vezetett meditációjára meditálok. Igyekszem a szívemben érezni magam egész nap, és ha negatív gondolatok jutnak eszembe, azokat próbálom lehúzni a szívem tengerébe. Nem mindig tudok olyan könnyen megszabadulni tőlük, de bízom benne, hogy sikerülni fog.” A.

“Amikor megrendeltem a Sorsnavigátort, izgatottan hívtam a könyvesboltot, hogy megérkezett-e, úgy éreztem, ezen múlik az életem. Boldogan fizettem, pedig abban a pillanatban épp az utolsó forintjaimat adtam ki érte. Úgy tettem a táskámba mint egy kincset, és a buszon ülve olyan szorosan öleltem magamhoz, ahogy a kisgyermek öleli kedvenc babáját. Megmagyarázhatatlan nyugalom öntött el, és még a jóindulat hiányával küszködő buszsofőrre sem tudtam haragudni. Leszálláskor mosolyogva kívántam Neki szép estét, holott máskor bosszankodtam volna a viselkedésén. Ma kezdtem el a második hetet. Már most érzem, hogy sokkal nyugodtabb lettem, hogy a problémáim már nem is olyan hatalmasok. Nincs bennem harag azok iránt az emberek iránt, akik bántottak, és vannak olyanok, akik több évnyi rosszindulat után most segítő szándékkal keresnek. Meglátom az apró dolgokban is a szépséget. És ez még csak a kezdet….” (H.A.)

“Egyik legkedvesebb könyvem! :) Nagyon sokat segített!!! Csodálatos a pozitív energia megélése, csodálatos varázsló játék! :) Ez a könyv változást hozott az életembe, segített tudatosabban élni! :) Főleg arra figyelek (megérzem), hogy mit ne tegyek meg. Döntéshozatalkor érzéseimre, megérzéseimre hallgatok. Csakis a szívemre figyelek (akarok figyelni) és tudatosabban élek. Kerülöm a kritikát másokkal, illetve önmagammal szemben is. Igyekszem adni, hálás vagyok mindenért, amit az élet hoz (akár jó, akár rossz – minden esemény tanítás). Adni akarok és adni, őszintén szeretet küldeni mindenkinek. Sportolok, meditálok minden nap. Örülök hogy a teremtés része vagyok! “Isten kedvenc tápláléka Szívem Hálakönnyeiből És életem Elégedettség-mosolyából áll” (Sri Chinmoy) Köszönöm! Mindenkinek szívből ajánlom ezt a könyvet!!!” (K.M.)

“Mára alapművé váltak az életemben a könyv tanításai. Emberileg nagyon sokat változtam jó irányba. Sok a pozitív változás az életfelfogásomat illetően. Örülök, ha esik, ha süt a nap, ha fúj a szél, ha jeges az út. Szóval minden időjárási körülménynek.
Keresem az emberekben a jót. Már van, akit akkor is szeretek, hogyha az illető nem túl kedves velem.
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy még nem minden gyakorlatot tartok be 100%-ban. És nem is mindig sikerül mindent megcsinálni egy-egy nap.
A lényeg, hogy sokkal jobb lett az életem a könyvben leírtaknak köszönhetően.
Köszönöm!” (L.L.)

“Én is többször elolvastam és a cd-t is meghallgattam! Sokat tanultam belőle!!” (N.P.K.)

“Sok jó tanácsra találtam a Sorsnavigátorban, mindig ha valami piszkál belül, vagy külső sérelem ér, a választ a könyvben megtalálom, a belső munka iszonyatos nehéz, küzdök magammal, hol az egyik győz, hol a másik.” K.D.

“Az első héthetest néhány hete fejeztem be, utána “ültem” az eredményben: éltem azt, amit a változás adott nekem. Szinte minden nap meditálok, és leírtam a sok új gondolatot, ami a saját életemről támadt, az új szemlélet mentén. A hála és az öröm korában is az életem része volt. Ami nekem új és nagy adomány volt: az hogy bátor lettem szeretni úgy, hogy nem érzem azt, hogy ezzel visszaélhet bárki is: olyan, mintha a magamban érzett szeretet Isten megnyilvánulása volna – egy adott dolog, ami csak átfolyik rajtam, ezért nem kell ésszel kontrollálnom, hogy merre megy. A szívemből élés pedig nagyon megkönnyítette az életem: nekem is jelzett a gyomrom korábban, ha valami nem jót készültem tenni. Ez most 4 hónapja megszűnt, mert hallgatok a belső hangra abban, hogy mit tegyek és mit ne. Emiatt szinte hibátlan az egészségem – mint még soha. A jelenben élést volt a legnehezebb megtanulnom, de a meditációkkal, gyakorlással kb. 2 hónap alatt egyszerűen létrejött ez az állapot, ami szintén nagyon megkönnyíti az életem. Gyökeresen változott meg az életem, ahogy Gunagriha ígérte az előadásában:) Rendkívül hálás vagyok érte. Most kezdtem a második héthetest.” E.

“Köszönöm a Sorsnavigátort!!” (B.O.)

“Tele van gyakorlatias tanácsokkal és nagyon olvasmányos. Jó betekintést nyújt a tárgyba… Megváltoztatta az életemet, és remélem másokét is meg fogja.” (G.)

A Héthetesben tanultak gyakorlati alkalmazásáról szeretnék megosztani Veletek egy történetet hátha kedvet kaptok, hogy Ti is leírjátok saját élményeiteket inspirálva egymást.

Spiritualitás az irodában
Multinál dolgozom lassan 16 éve. Ráadásul távol keleti. Jó leckéket tud adni alázatosságból amikor ordítanak veled de mégis szereted az illetőt. Az egó összetörésére kitűnő lehetőség. Sokszor voltam nehéz helyzetben főleg megbeszéléseken amikor a szemben ülő nagybeosztású vezető támadásba lendült. Leginkább védekeztem, magyarázkodtam vagy megsértődtem védve az egómat. Mindenesetre kutyául éreztem utána magam és ha lehetett el is kerültem az ilyen helyzeteket. Ma reggel is így kezdődött egy szokásos heti megbeszélés ahol a szemben ülő három magyar kolléga közül a vezető kijelentette, hogy ma nagyon negatív és ezután az élő fába is elkezdett belekötni. Gondoltam a békémet nem adom ezért elképzeltem azt, hogy én a Guru vagyok. A szeme, a mosolya, a ruhája, a lelke. Ott meditáltam miközben az agresszív hölgy azt fejtegette, hogy a partnerekkel (beszállítókkal) szemben én túlságosan barátságos vagyok, nem írok durva hangvételű leveleket mint régen. Ha visszajelzést akarok adni azt telefonon teszem vagy csak személyesen és mosolyogva ami szerinte nem hatékony. Ekkor elképzeltem a szívemben azt a rózsát amit tegnap szedtem a kertben az illatával és az esőcseppekkel. Ezután szépen beleképzeltem a folyamatosan kioktató hölgy szívébe. Éreztem ott a rózsát és szerettem nagyon. Ezután minden résztvevő kapott rózsát. Ekkor a hangulat megváltozott. A hölgy elfelejtette a témát és váltott. Megdicsért, hogy mi mindent megoldunk és a végén megjegyezte, hogy élmény volt számára a megbeszélés. Én végig csendben mosolyogtam…

“Gyakorlom a könyvben leírtakat, kipróbáltam az interjúban kérdezett szerencsejátékot, hogy lehet-e nyerni a Mester képével, igen lehet, pár napot próbáltam aztán szokásos türelmetlenségem, mondom ezek a számok nem jók, tegnap változtattam, este a lucky day játékon mind a 10 számot kihúzták. 2 dolgot tanultam meg: a könyv minden szava igaz, és hogy ne bíráljam magam akkor se ha idióta vagyok — az voltam!!!” (K.M.)

 

HéthetesekRészletek a Sorsnavigátor tanfolyam (pénteki nyitott meditáció) résztvevők leveleiből

 

Köszönöm a péntekeket Neked és a nagy “Családomnak”, akik folyamatosan felteszik azokat a kérdéseket, amik bennem is felmerülnek. Egyszer egy levelemben azt írtam, hogy én még nem részesültem az isteni Kegyelemben, de rá kellett jönnöm, hogy folyamatosan kapom és kapom, és mint meleg puha tenyéren adnak egyre tovább, feljebb előrébb…, vagyis egyre jobban tudatosodom és egyre inkább ráébredek az igazságra, amit mindig is kerestem. Persze nem volt ez olyan egyszerű. Sokáig  álmodtam a téli álmomat, mire ,,ébredezni” kezdtem és szembesültem a saját kis vitális lényemmel. Volt sok sírás-rívás zokogás, amikor kezdtem felismerni a hibáimat és amíg el nem tudtam fogadni őket. Érdekes módon, amikor ez megtörtént fogták magukat és elhalványultak… Vagyis egyszer csak elkezdtem a jóra fókuszálni, azt hízlalni és ez mennyivel felemelőbb, arra nincs is szó! Rengeteg próbatételen mentem keresztül, amit gyakran nem álltam ki, de legalább felismertem és megbántam szívből. Haladtam tovább, mert a ,,múlt, por”…

Köszönöm, hogy járhatok hozzátok, hogy tanulhatok. Ezer Hála és köszönet mindenért!
Györgyi

A legfontosabb élményem a tanfolyam kapcsán, az a tevékenység közbeni meditatív állapot megélése volt.
Végeztem a szokásos kerti munkákat, miközben mormoltam magamban a lelkemnek jóleső megerősítéseket, majd azon kaptam magam, hogy a tevékenység, amit addig nehezen végeztem, örömmel és élvezettel tölt el. Sőt, észrevétlenül könnyebbé vált és felemelő lett.
Nem sokkal később, a körutam kapcsán azt vettem észre, hogy nagyon jólesik a számomra ismeretlen embereket – csak úgy távolból, a tudtuk nélkül – megszeretni, és nyitott szívvel fordulni feléjük és küldeni valami szeretet-hullámot nekik.
Kifejezetten felemelt az élmény. Nemhogy fáradt, sokkal inkább feltöltődött lettem általa.
Az első Héthetes gyakorlása során szép lassan eszméltem rá, hogy egymásra tökéletesen épülő és egymást kiegészítő gyakorlatokat végzek.
Hiszen hiába a magamra figyelés, ha nincs pozitív hozzáállás magamhoz és a világhoz.
Hiába a szívbe vonulás, ha nem tudok magamra és csakis magamra fókuszálni a sok és szüntelen minősítés helyett.
Hiába a tisztaság, ha előtte nem megy az őszinteség.
És ha már mindez megy, szinte magától megérik a hála a szívemben, ami egyenes indikátora a boldogságnak.
Nagyszerű ez a felépülés minden szinten.
Márti

A második héthetes mindezt csak még jobban mélyíti és szakadatlan tartja éberen.
Márti

Nagyon komolyan gondolom hogy jót kell sugároznom a világ felé ,,gyakorlom is” sőt néha ,,sportot” űzök a metrón, áruházban vagy hivatalban és valóban működik, BOLDOGGÁ tesz. A legcsodálatosabb hogy nagyon sok szorongást és buta bűntudatot oldott fel bennem.
Edit

Köszönöm a levelet és az előadásokat! Nagyon tetszett az egész előadássorozat, a könyvek, a Héthetes füzetek, a gyakorlatok és minden más is.                                                          Hunor

 

 

A Sorsnavigátor könyvet és a Hétheteseket megrendelheted a sorsnavishop.hu webáruházban

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva