Nyitott meditáció Budapesten minden pénteken

Budapesten minden pénteken 19:00-tól nyitott meditáció.
Ha Gunagriha tart Budapesten péntek este előadást, akkor a nyitott meditáció a Wesselényiben elmarad.
Helyszín: Bp. VII. ker., Wesselényi u. 61. (18-as kapucsengő, I. em.)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

Budapesten minden második vasárnap 19:30-tól koncert + meditáció Gunagrihával. Pontos dátumok ITT
Helyszín: Bp. V. ker., Alkotmány u. 4. (Madal Cafe kávézóban)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
<HA NEM TUDSZ OTT LENNI, NÉZD GUNAGRIHA MEDITÁCIÓIT ÉLŐBEN>

NYITOTT MEDITÁCIÓK MÁS VÁROSOKBAN IS

BÉKÉSCSABÁN minden kedd 18:30 – Békés Megyei Könyvtár, Kiss Ernő utca 3. – (érdeklődni: 70-334-1868)
DEBRECENBEN minden hónap 2. és 4. keddje 18:30 – Debrecen, Miklós u. 18. – Bijó Központ – (érdeklődni: 30-411-8272)
MAROSVÁSÁRHELYEN minden hétfő 18:00 – Oázis alapítvány, Dr. Emil Dandea utca 10. (2018-ban az első alkalom: január 15.)
MISKOLCON  minden hónap első keddje 17:45-19:45 – kivétel: 2018. április 4. szerda 17:45-19:45 – kivétel: 2018. május 8. kedd 17:45-19:45 – Miskolci SZC Kandó Kálmán Informatikai Szakgimnáziuma, Palóczy u. 3.
SOPRON minden kedden 16:00-17:30-ig. (érdeklődni lehet a 06/20/80-59-479-es telefonszámon)
SZEGED minden hónap harmadik keddje 18:00 – Kereskedelmi és Iparkamara, Párizsi krt. 8-12.
SZOMBATHELY  2018. március 14. szerda 18:00, április 18. szerda 18:00 – Herényiek Háza, Béke tér 7. – (érdeklődni: 20-321-8227)

 

A NYITOTT MEDITÁCIÓ PROGRAMJA

20 perc csendes olvasás Sri Chinmoy írásaiból
20 perc meditáció
20 perc mantrázás, éneklés
30 perc – Gunagriha rövid előadása / kérdések és válaszok

 

A PROGRAMRÓL BŐVEBBEN

 

Sri Chinmoy írásainak olvasása a nyitott meditáción

sri-chinmoy-konyv-nyitott-meditacio“Az én esetemben a tudat, ami az írásaimba lép, egy isteni tudat. Ez egy megvalósult tudat; ezért hatalmas spirituális erőt, spirituális energiát hordoz. Minden igaz spirituális mester írásainak megvan ez az ereje.

El szeretném mondani, hogy a legmagasabb tudatomba való belépésnek az egyik leghatékonyabb módja, hogy spirituális írásaimat olvassátok.

Írásaim tartalmazzák inspirációm, törekvésem, plusz a megvalósításom.

Ha minden nap olvassátok az írásaimat, azt szeretném mondani, hogy egy mélyebb tudást, egy mélyebb látomást és egy mélyebb valóságot fogtok kapni. Akkor látni fogjátok, hogy saját belső életetekben hogyan fejlődtök. Írásaim nem olyanok, mint az újság, amit a metrón olvastok, és azután eldobtok. Írásaim a legnagyobb jelentőséggel bírnak a tanítványok számára. Mindig, amikor lélektelien és odaadóan olvassátok írásaimat, biztosítalak benneteket, hogy amikor legközelebb olvassátok, valami még jelentőségteljesebbel, még betöltőbbel lesztek megáldva vagy megajándékozva.

Ha valamit négyszer vagy ötször elolvasol azért, hogy megtanuld, minden alkalommal új fényt fogsz kapni belőle. Minden alkalommal más dolgokat fogsz látni, más jelentést fogsz kapni, és minden jelentés teljesen helyes.

Ha jó pár könyved van, akkor kérlek, jelöld meg azokat a helyeket, azokat a bekezdéseket, azokat a sorokat, amiket a legjobban szeretsz, és újra és újra olvasd el őket. Ez mérhetetlenül segíteni fog neked a belső törekvésedben.” – Sri Chinmoy

 

A csoportos meditáció előnyei

csoportos-meditacio-nyitott-meditacio“Ha vannak barátaid, akik tudják, hogy kell meditálni, és te meditálsz velük, még ha öntudatlanul is, inspirációt nyerhetsz tőlük. Akkor meditációd ereje automatikusan növekedni, tudatlanságod pedig csökkenni fog. Sok mindent tanulsz majd spirituális barátaidtól. Új szemszögből tudod majd nézni az életet.

Amikor spirituális emberekkel vagy, inspirációt kapsz. Egy úszó vagy. Úszni akarsz, így hát elmész a medencéhez. De látod, hogy a víz hideg, és senki nincs benne. Ekkor nagyon nehéz beugranod a vízbe. De amikor látsz másokat úszni az úszómedencében, akkor könnyebb beugranod a vízbe.

A spirituális életben szintén, ha látod, hogy eltökéltséged, őszinteséged nem elég erős, akkor meg kell próbálnod másokkal közösen meditálni. Ma inspirálva vagy a meditációra, de holnap egyáltalán nem vagy inspirált. Mit tehetnél? Ha nem vagy inspirált, azonnal másokhoz mész, akik a spirituális utat követik, és velük meditálsz, mellettük. Ők már inspiráltak. Azután látod majd, hogy meditációd nagyon értékessé, nagyon lélekteljessé válik. Nagyon erőteljes meditációd lesz. Ma akaraterőd gyenge, és ők fognak inspirálni; holnap az ő akaraterejük gyenge, és te fogod őket inspirálni. Így hát mindig jobb spirituális társaságban lenni. A hasonszőrűek összetartanak. A spirituális keresőknek, az őszinte keresőknek együtt kell lenniük.

Tudnod kell a rendszerességről is. Amikor rendszeresen edzel, izmaid megerősödnek. Akaraterődet a csoportos meditációval, a közös meditációval erősítheted meg könnyedén. Azután, amikor a meditációban szakértővé válsz, meditálhatsz egyedül. Amikor valakiből jó úszó lesz, profi úszó, akkor nincs más úszókra szüksége. Amikor haladó leszel, nem lesz másokra szükséged, hogy inspiráljanak. De addig tanácsos rendszeresen együtt meditálni más őszinte keresőkkel.

Kérdés: Hogyan kaphatjuk a legnagyobb hasznot közös meditáció alatt egy csoportban?

Sri Chinmoy: Amikor egy csoporttal meditálsz, érzed, hogy az együtt ülő keresők nem állnak külön, hanem egyek. Ne gondolj minden egyes egyénre. Érezd, hogy te vagy az egyetlen aki meditálsz, és teljesen felelős vagy a meditációért. A csoportos meditáció az elválaszthatatlan egység, az abszolút egység érzésével való meditáció. Te vagy az egyetlen aki meditálsz, és te vagy az egyetlen, aki nézed önmagad; nincs senki más. Te vagy a megfigyelő és te vagy a kereső, nem az egód miatt, hanem elválaszthatatlan egységed miatt.

Különben lehet, hogy az egyik oldalra nézel, és azt gondolod, „Mit tettem ma, hogy nem tudok olyan jól meditálni mint ő?” vagy „Miért kell őmellette meditálnom? Olyan alacsony a tudata.” Vagy „Minek jöttem ide? Hadd menjek haza meditálni” Ily módon azt gondolod, hogy valaki nálad jobban meditál, vagy, hogy valaki lehúz, és méltóságon aluli számodra, hogy vele meditálj. Amikor csoportban kezdesz meditálni, ha mindenkit a sajátodnak tekintesz, akkor jó lesz a meditációd. Amikor mindenki beléd lépett, amikor mindenki benned és rajtad keresztül áramlik, akkor kapod a maximális hasznot.” – Sri Chinmoy

 

Az éneklés a meditáció egy formája

zene-meditacio-Sri-Chinmoy-nyitott-meditacio“Az éneklés azonnal ösztönöz, és felébreszti a szunnyadó lelket bennünk. Ha egy isteni dalt, egy lélekteli dalt éneklünk, az azonnal tisztaságot hoz a rendszerünkbe. Az éneklés megtisztítja korlátozott tudatunkat, és egyetemes harmóniát ad nekünk.

Minden mantra egy sajátos eredményt kínál. Miközben egy mantrát ismétlünk, megidézzük Isten egy bizonyos aspektusát, hogy békét, fényt, üdvösséget vagy valami mást adjon, amit akarunk, vagy amire szükségünk van. Ha tíz vagy tizenöt percig képesek vagyunk jól meditálni, ez ugyanazt a célt szolgálja, mert a végtelen béke, fény és üdvösség kiterjedésébe hatolunk be, ahol a lelkünk ihat, amit csak akar, vagy amire szüksége van.
De ha a törekvők nem képesek a legmélyebb meditációjukba merülni, mert az elméjük nyugtalan, akkor ott a lehetőség, hogy egy mantrát alkalmazzanak.

Az igazi spiritualitáshoz legközelebb a zene áll, a lélekteli dalok; azután pedig a költészet jön. A költészet is nagyon közel áll a spiritualitáshoz, de ha sorrendet kell felállítani, akkor első az ének vagy a hangszerrel való zenélés, és utána jön a költészet. Ha lélekteli dalokat éneklünk – nem rock and roll-t és ilyesmit – akkor tényleg hozzáadunk törekvésünkhöz.” – Sri Chinmoy

 

Gunagriha rövid előadása / kérdések és válaszok

Gunagriha-Sri-Chinmoy-tanitvanya-Sorsnavigator-Madal-Cafe2A pénteki nyitott meditáció második részében Gunagriha rövid előadásai hallhatók különböző témákban. Lehetőség van kérdések feltételére is.

Gunagriha életét átszövik a mély spirituális felismerések és megtapasztalások; Mestere vezetésével ritka bölcsességre, és elmélyült, tiszta tudásra tesz szert. Ez adja előadásainak hitelességét, mélységét és valódi spirituális töltését. Gunagriha előadásán részt venni valóban egy élet-átalakító tapasztalat, melyről rengeteg hálás levél is tanúskodik, amelyet a résztvevők írtak, beszámolva az életükben lezajlott változásokról.

Gunagriha legfőbb célja és vágya az embereket arra inspirálni, hogy tisztább, őszintébb életet élve legyenek hűek önmagukhoz, valódi, mély énjükhöz, fedezzék fel önmagukban azt az isteni valóságot, amelynek felszínre hozatalával és kinyilvánításával az egyéni sors és a világ is átalakítható.

 

BELSŐ ISKOLA MEDITÁCIÓK

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

 

Hozzászólások lezárva