Nehezen tudok elcsendesedni

 

Kérdés: Én vagyok a pörgős “perpetum mobile”, lány. Hogyan tudnék visszakapcsolni 3-ba? Nehezen tudok elcsendesedni, a külvilág zajaitól elvonatkoztatni. A Sorsnavigátor megvan. “…mások megváltoztatása, nem a Te feladatod!”- írtad egyszer a Harmadik kívánság c. könyvembe….

Gunagriha: Neked a fő problémád, hogy sehol sem tudsz megállni. Olyan vagy mint a pillangó és az nem jó, mert este is ott van, ahol reggel volt. Mindenre rászáll, de egy dolgot sem ismer meg, mert nem megy a dolgok mélyére.
Ezt te viszont tudod is és azonosulsz vele, mert “ez vagyok én és ez a természetem”. A saját természetünket viszont nem kell dédelgessük, hanem meg kell változtassuk. Ez az emberi élet célja. Tehát végy egy dolgot és maradj rajta legalább 7 hónapig.
Erőszakold magad, hogy jobb legyél, szeress másokat, hogy jobbak legyenek. Ezért mi a mások természetét kell elfogadjuk, nem megváltoztassuk, azt nem is tudjuk. Ne adj tanácsot, ha magadon nem próbáltad. Előbb te meg te!
szeretettel, Gunagriha

Kérdés: Előbb te meg te! Ezt hogyan értsem?
Hogyan tudnám az óriási egómat a mindennapokban visszafogni? Igaz, a gyakori türelmetlenség jellemez. Képtelen vagyok egy dologra összpontosítani. Szétszórt vagyok, ezért nem tudok elmélyülni a dolgokban. A gyorsaságom ára, hogy előbb mondom ki azt, amit gondolok, sokszor meggondolatlanul, esetleg rosszul tálalva, kritikusan.
Egy kérdésem van még!
Végy egy dolgot, és maradj rajta 7 hónapig. – ezt írta. Ez azt jelenti, hogy valamit elhatározok és arra figyelek, hosszú ideig?
Kérnék egy példát, hogy jobban megértsem.
Előre is köszönöm.

Gunagriha: Ezt úgy értsd, hogy a tanácsot először add magadnak, és aztán te magad próbáld azt ki, hogyan valósítható meg. Ha működött, tovább adhatod, ha kérdezik.

A türelmetlenség társadalmi betegség, amit a meditáció meg tud gyógyítani.

Mondjak egy példát? Az én dolgomból véve, de lehet más is. Ha veszed a Héthetest és gyakorlod, mellette a meditációt is gyakorlod, és ezen a vonalon maradsz 7 hónapig, akkor elveszíted a türelmetlenségedet és jobban tudsz összpontosítani.
szeretettel Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva