Mit tegyek, hogy megtaláljam az utam?

 

Kérdés: Mit tegyek, hogy megtaláljam az utam. Érzem, hogy ez az élet, amit élek ez nem én vagyok. Régóta szenvedek ebben az állapotban pedig a hitem Istenben megvan. A hozzá intézett kérdéseimre nem kapok választ.

Gunagriha: Ha hiszel Istenben, akkor minden rendben lesz. Istennel csak a csendben lehet beszélgetni. Isten nyelve a csend. Istent ezért a szíved csendjében tudod megérezni. Igen, érezni, mert Ő az érzésekkel közöl. A szívedben meg van írva az utad is. Senki nem képes olyan tökéletességgel megmondani neked, mint a saját szíved. Ne hagyd magad meggyőzni, megtéríteni, menj a szíved csendjébe és az öröm fog vezetni.
szeretettel Gunagriha

 

Kérdés: Köszönöm a választ. A baj csak az, hogy nekem nem sikerül a szívem mélyébe menni. Pedig nagyon szeretnék világosan látni több dologban. Nem haragszik, ha megkérdezem, szokott rámeditálni a kérdést feltevőre? Nagyon örülnék neki, ha elmondaná, mit lát. De az sem baj ha nem.

Gunagriha: Nem baj, ha nem tudsz mélyen a szívedbe menni, csak ülj csendben, hallgasd a meditációs zenét és szokd meg a csendet. Ha ezt teszed a szíved megnyílik és betalálsz. Próbálj vezetett meditációt is. Nincs olyan, hogy ha valamire törekszünk, ami Isten felé visz, hogy Isten ne segítene, hogy elérjük azt.
szeretettel, Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva