Miről szól a Sri Chinmoy Belső Iskola?

 

Kérdés: Miről szól a Sri Chinmoy Belső Iskola?

Gunagriha: Amit itt mi csinálunk, nem tanfolyam, nem tudás olyan értelemben, mint amiket tanultál és tanulsz. Ezt nem fejezed be egy diplomával pár hónap vagy év után. Ennek nincs vége, mert a boldogság megtanulása nem egy határhoz kötött. A boldogság korlátlan, a szabadság korlátlan, a kötetlenség korlátlan, a belső értékeink korlátlanok és a bölcsesség is határtalan. Igen, amit itt lépésről-lépésre megszerzünk, az a bölcsesség. Ehhez magunkat kell megváltoztatnunk, mert a bölcsesség eleve bennünk van, csak a felszíni természetünk nem enged hozzájutni.

Ezért a belső iskola egy állandó kihívás önmagunkkal szemben. Ezért itt nem lehet bizonyos összegért, bizonyos idő alatt diplomát kapni, sem semmit, ami rangot ad, de mindent meg lehet kapni törekvésért.

Ha olvastad az oldalt, akkor láttad már a belépés feltételét: az abszolút hús- és alkoholmentességet, az őszinteséget és mellette még egy rendszeres testmozgást is. Ezek mind kihívások és mind elindítanak egy olyan folyamatot bennünk, amelyet joggal nevezhetünk komoly belső útnak, ahol a bölcsesség felszabadul, hiszen a kötelék megszűnik.

Gunagriha

www.belsoiskola.hu

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva