Miért nyomatékosítod, hogy nem vagy különb másoknál?

 

Kérdés: Tegnap kérdeztem, hogy megérzed e, mikor valaki gondol Rád, s mondtad, hogy néha igen, néha nem, ez úgy van, mint másoknál. Én nem vagyok különb, mint más, ugyanolyan vagyok, mint a többi ember, zártad le a kérdést. És ez az utolsó gondolat bennem maradt, és ellenemre volt, mármint, ezt az érzést váltotta ki bennem. Máskor is mondtad már, tán többször is, más szavakkal, s akkor is éreztem kicsit, de nem folytatódott bennem. Miért nyomatékosítod ezt?

Válasz: Az emberek mesternek neveznek és csodákat várnak el tőlem és hisznek rólam. Ezt pedig én nyomatékosan elutasítom, mert ez nem az igazság. Mindig, amikor valami ilyen kérdés felmerül – igazad van – valahogy rögtön ellene reagálok, mert senkiben még véletlenül sem akarok olyan gondolatot, érzést táplálni, hogy más vagy különb lennék, mint akárki. Persze ezt nem akarják elfogadni, hiszen meg van a tapasztalatuk, éreznek valamit, történik valami velük, amit magától érthetődön velem hoznak kapcsolatba. Azonban azok a dolgok nem tőlem jönnek, akkor is, ha mást mond a tapasztalatuk.

Az igazság az, hogy valóban más vagyok, mert rajtam, bennem egy hihetetlen méretű isteni Áldás lakik, amelyet valóban állandóan érzek is. Ez viszont ismét csak nem különb, mint minden más tanítványban van, vagy lehetne! Ez az Áldás azonban engem vezet, nem pedig szabadságot ad, ilyen vagy amolyan, sok ember által elképzelt természeten túli képességekre. Ez az Áldás használ engem, ami nagy öröm, mindaddig, amíg valaki más nem akar engem emiatt használni. És ilyen irányban naponta kapom a leveleket és felszólítást, hogy érdekükbe cselekedjek, amit nem tudok megtenni. Azt viszont többnyire el sem hiszik, hogy nem is tudok, vagy pedig nem tudatosan történik valami, ha mégis történik. Mi történhet? Az emberek, akik bennem hisznek, kapnak is valamit attól az Áldástól, aki engem hordoz. Ezt az Áldást viszont ők direkt a Forrástól is megkaphatnák, Sri Chinmoy-tól, de nekik sokkal könnyebb engem nézni, mint a Mesteremet.

Az emberek azt nem értik meg, hogy ez az Áldás nem az én birtokom és nem én rendelkezem fölötte, hanem fordítva van. Az Áldás birtokol engem és rendelkezik velem. Ezért beszélek jókat, szépeket, ezért vannak jó válaszok, ezért jön át jó energia, aminek sokan örülnek.
Tehát, aki ezt észreveszi, és sokan vannak ilyenek, azok felfedezik a Mestert mögöttem és akkor Őhozzá fordulnak. Azután már nem én vagyok az első síkon, hanem hálásak, hogy általam megtalálták a Lényeget.

Ez olyan, mint az üzlet kirakata. A kirakat szép és odacsalja az embereket, de az üzlet ad nekik valamit, ami használható. Mégis a kirakatot dicsőítik.. Aki felfedezi, honnan jön az áru, az már a raktárban van, nem a kirakatban. Én Sri Chinmoy kirakata vagyok. Viszont a raktár Sri Chinmoy.

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva