Megoldást szeretnék találni több problémára

 

Kérdés:  Kérdésem az, hogyha nem tudom azt tenni, amit szeretnék, és azt teszem amit nem szeretnék, akkor erre lehet-e itt a földi életben valami megoldást találni? Mert rettenetesen sok bosszankodást és sok szenvedést okoz ez a probléma… Pl: szeretnék egészségesen táplálkozni, sajnos nem megy… Amikor van elhatározás, akkor pénz nincs, amikor pénz van, akkor idő nincs a beszerzésre stb… és fordítva, de a legnagyobb probléma a gyengeség! Nagy a vágy, mert ha csak egy szikrányit is sikerül betartani a táplálkozás helyességén, akkor már rögtön erőre lelek, és nem esek össze a fáradtságtól… de sajnos nagy az ellenerő.
És még sok más hasonló probléma van, amelyek igazságtalanságnak tűnnek, ezért nehéz viselni… Pl: nem szeretnék elkésni, és nagy erőkkel kell harcolnom, hogy ne késsek el… Vagy nem szeretnék szorongva élni (pl. önértékelés miatt), vagy nem szeretném elfelejteni pl, egy előadáson elhangzottakat stb., stb…
Még az is kérdés bennem, hogyha Isten szerint is az a helyes, hogy egészségesen táplálkozzunk, akkor csak rosszul könyörgök a segítségéért? Mert hiába a próbálkozás…
Tudom, hogy nagyon elfoglalt, ezért is külön köszönöm figyelmét, idejét, fáradtságát, hogy időt szán a válaszra.

Gunagriha: Az összes kérdésed, minden egyazon dologból jön. A tudatod. Milyen tudatban vagy, aszerint rohan az élet, vagy sétál a boldogság.
Minden kérdésedre egy válasz van, a spiritualitás. Miért? Mert a spirituális élettel a tudatunk felemelkedik. Magasabbról nézünk mindent és kívülről nézzük a saját dolgainkat, amelyre amúgy képtelenek vagyunk.
Kérdésed, hogy azt teszel, amit nem szeretnél – igen erre van megoldás – az őszinteség, ami most képtelenségnek tűnik, hiszen egy kényszerhelyzetet érzel magad körül. A tudat! Honnan nézem a képtelenséget?
Táplálkozás – nagy ellenerő – csak tudati kérdés. Mert vagy az ellenerők szintjén élek, vagy azok alattam vannak és nem is veszem észre őket. Egyébként az ellenerő a saját természeted, senki más ellenerő nincs. Te magad vagy az is! Tehát felfele a tudattal!
Igazságtalanság. Ki szabja meg, hogy mi az igazságos? Te? Semmi jogod nincs rá! Te ne azt nézd, hol az igazság az értelmed szerint! Ettől meg lehet őrülni. Te azt nézd, hol a boldogság a szíved szerint! Hagyd az igazságot az igazságharcosokra, te pedig légy békére találó.
Nem akarsz elkésni, de félsz attól, hogy elkésel. Tehát már rosszul álltál neki a dolognak. Nem jobb lenne, ha hálás és boldog lennél, hogy nem fogsz elkésni?
Istent ne kérd, hogy ne egye meg helyetted a rossz dolgot, és ne is hibáztasd Őt érte. Isten azt mondja: Adtam neked eszet és szabad akaratot. Használd őket megfelelően!
Spiritualitás. Valahol el kell kezdened. Le kell ülnöd és magaddal kell foglalkozzál, légy tudatában önmagadnak. Tedd félre egy kicsit a zagyva befolyásokat, a TV, az internet stb.
Mit olvastál már, mit gyakorolsz már? Végezd el a Héthetest! Egy tökéletes gyakorlat, hogy a tudat megváltozzon, hogy az akaraterőd előjöjjön, és főleg hogy önmagadat értékeld és szeresd.
Szeretettel, Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva