Ki Isten?

 

Kérdés: Egy nagyon buta kérdésem van. Sokat beszélünk és emlegetjük Istent. Átfogó képem nincs róla. Ki, mi ő valójában. Mert ha ő mindig létezett, akkor még a Föld létrejötte előtt is volt és az elpusztulása után is lesz. Csak akkor mi hol leszünk? Bennünk van? Hogy kérjem, hogy segítsen, ha baj van, na meg a másik, hogy képes egy olyan iszonyú bonyolult dolgot irányítani mint az élet?

Gunagriha: Ez nem egy buta kérdés, ez az élet legfontosabb kérdése.
Isten minden. Igen, minden Isten. A világegyetem 13,7 milliárd évvel ezelőtt jött létre a semmiből, ezt mondja a tudomány. Fény lett és abból lett minden. A végtelen fény 5 perc leforgása alatt kiformálta a Kozmoszt. Ez a tudomány.
A jógi azt mondja, hogy a végtelen Tudat önmagát felosztotta és tudatosságából kiejtve megalkotta a világot. Ez teremtés.
E szerint a teremtményt, a világot nem lehet elválasztani Istentől, a Tudatosságtól, hiszen a háttérben mindig ott van. Ez a Tudatosság teremtette az anyagot, meg akar jelenni benne és a Természetet használja eszköznek, hogy tudatos anyagi testet hozzon létre. A Természet, mint Isteni erő az ásványi létből élőt hozott létre, a majom agyából egy tudatos emberi gondolkodót. Ez az evolúció, amelynek még közel sincs vége.
Így nézve minden és mindenki az Isteni része, és mint olyan mindig törekszik a fejlődésre.
A tudatosságunk által kellene magunkban az isteni részt megkeressük.
Ha ezekről többet akarsz tudni, olvass bele a könyveimbe, és hallgass meg 1-2 előadást.
Istennek nem nehéz az életet irányítani, hiszen Ő maga az. Ezért működnek a dolgok, amíg mi emberek el nem rontjuk.
szeretettel, Gunagriha

Kérdés: Nagyon szépen köszönöm a választ. Elég sok időnek kellett eltelnie, hogy higgyek valami felsőbb tervezőben, ami vagy aki mindent precízen megalkotott. Mégis vannak, akik tönkre akarják tenni az önző hatalmi érdekeik miatt. Én nem foglalkozom velük, csak érzem ennek a hatását.

Gunagriha: Ezt jól érzed. Sajnos ez így van, a Föld egy harc a sötét és világos erők között.

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva