Kérdés párkapcsolatról, sorsról és karmáról

 

Kérdés: Sose volt még olyan párkapcsolatom, ahol szeretek és viszontszeretnek, egyoldalú is kevés. Szerencsére az anyaságról nem maradtam le. Nemrég két asztrológus is megerősített abban, hogy olyan bolygóállásaim vannak a születési képletemben, amik szinte ellehetetlenítik a szerelem területét, sajnos az eddigi életem ezt alátámasztja, de most 35 évesen ezt tudva még inkább nekikeseredtem, hogy talán ez a karmám?

Válasz: Az élet egy iskola és a tantárgy benne az elfogadás. Kint élünk a vágyainkkal, de bent valaki dönt. Bárha felül a gálya, mégis a víz az úr.

Elfogadás nélkül nincs változás. Ez azt jelenti, hogy ameddig az élet vagy sors adta feltételeket nem fogadjuk el, nem tud semmi megváltozni. Azért, mert amit tanulnunk tapasztalnunk kell, nem tapasztaltuk meg. Egy karma is csak akkor változik, ha az általa adta tapasztalatot éljük, elfogadtuk. Még ha nem is éljük le teljességében, az isteni Kegyelem megváltoztathatja sorsunkat, ha feltétel nélkül elfogadjuk azt.

A másik dolog a lélek tapasztalata, amit nem ismerünk. Lehet, nem akarja azt, amit mi szeretnénk, ő egy teljesen más tapasztalatra akar szert tenni. Így sokszor megtörténik, hogy kierőszakolunk egy dolgot, amitől aztán szenvedni fogunk, mert nem úgy sül el, ahogy mi azt álmodjuk. Tehát ebből a szempontból nézve is az elfogadás lehet a biztos út.

Lényünk mélyebb rétegébe kellene merülnünk ahhoz, hogy megérezzük valóban kell-e valami nekünk, vagy csak azért vágyakozunk, mert más is azt teszi. Tudniillik ha valami a lélek akarata és azt megérezzük, elfogadjuk, akkor azzal mindig boldogok leszünk.
szeretettel Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva