Kérdés a szégyenlősségről

 

Kérdés: Több előadását is meghallgattam az interneten. Hiszek Önnek! 🙂
A következő lenne a problémám és a tanácsát kérném! Szégyenlős gyerek voltam és még most is az vagyok pedig már 50 fele vagyok! Otthon a 2 gyermekem és a feleségem előtt sem merek elmondani egy hosszabb történetet, mert ha rám terelődik a figyelmük akkor elpirulok és zavarban vagyok.
A munkahelyemen kerülöm az embereket nehogy hozzám szóljanak, mert akkor válaszolnom kell és ilyenkor is piros vagyok és rövid válaszokkal próbálok felelni!
Belső remegésem az mindennap van és életerőm pedig semmi! Az ajkam zsibbad a hangom erőltetni kell,hogy hallható legyen mert nem a torkomból tudom formálni a hangot hanem lent van a hasam körül és onnan erőlködve beszélek így büdös a szám is mert refluxom is van. A szám állandóan szárad ezért iszom sűrűn. Ha elgondolkozom valamin akkor alig tudom visszahozni az agyamat a jelenbe és ilyenkor félek, hogy kikapcsol az agyam!
Előadáson nem merek az első sorba ülni mert félek, hogy engem kiszólít az előadó!
Sajnálom a gyermekeimet mert nem tudok úgy játszani velük mint a feleségem. Sokat gondolok azokra az emberekre akik kedvesek voltak velem de azok közül már sokan meghaltak. Állandóan a zöldbe a természetbe vágyom és paraszt házba élni egyszerű életet és csak természetes dolgokkal építőanyagokkal venném magam körül!
Nem bírom az igazságtalanságot! Még nincs bennem igaz szeretet ezért nem tudom, hogy kell szeretni és hogy lehet ezt megtanulni.
Katolikus vagyok de igazi feltöltődést a templomban nem kapok! 15 perc prédikáció nekem kevés!
Derek Prince-t és más tanítókat hallgatok és Istent dicsőítő gyülekezeti énekeket is. Ezek jól esnek.
Szeretném már végre megélni a perceimet a napjaimat!
Szeretném érezni,hogy én is vagyok!
Hát mi van Én velem

Válasz: Ez a sok gátlás, amivel élsz nem jöhet a gyermekkorodból? Hagyták hogy beszélj? Valamiért lehet nem tudtál megnyílni.
Szerintem a meditáció mindenképpen segíthet neked. Kezd meg a vezetéses meditációkkal, ott a honlapomon is. A meditáció felszabadít, de ezzel párhuzamosan a külső viselkedést is kellene átalakítani hozzá.
Azt tenném, hogy egyedül magamban hangosan felolvasnék egy pár percet. Ha már jól megy közönség nélkül, akkor elképzelném, hogy valakik ott vannak. Aztán kezdenék elmesélni egyedül magamnak dolgokat. Tehát magadnak kellene megtanuld azt tenni, amit másoknak akarsz tenni.
Azt is tenném, hogy tükörben nézném magamat és mosolyognék, elképzelnék egy olyan embert az arcomban, amilyen szeretnék lenni: vidám, közlékeny, játékos stb.
Azt is tenném, hogy gyalogolnék a természetben és hangosan beszélnék, hangosan nevetnék.
Tehát amit nem tudsz megtenni mások előtt, tedd meg egyszer magad előtt.
Szeretettel Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva