Kamasz lányom kibillentett az egyensúlyomból. Hogy lehet ezt elkerülni?

 

Kérdés: Csinálom a Héthetest nagy örömmel 2 hete. A 2 hét alatt épp a keddi napon 17 éves kamasz lányomnak sikerült olyan szinten kibillenteni egyensúlyomból, hogy bizony negatív energiát bocsátottam ki magamból tettben, gondolatban, érzéseimben. Mit javasolsz, hogy lehet ezt elkerülni, illetve hogyan lehet egy ilyen kamasz gyermek dühöngő, háborgó, gyűlölködő, lázadó magatartását, valamint alázat és tisztelet nélküli viselkedését
“ellensúlyozni”, pozitív irányba terelni? Mit tehet ilyenkor a szülő, a környezet?

Gunagriha: Először is, amíg az ember nem tud úszni, nehéz az árvízzel szembeszállni. Tehát edzeni kell, idő kell.
A gyermek témában szerintem a legfontosabb a szülő részére a tulajdonjog tisztázása. Igaz, hogy én szültem, igaz, hogy én etettem stb. De én teremtettem? Az én tulajdonom? A tulajdonomat szeretném a magam képére formálni. Viszont amit nem én teremtek, nem a tulajdonom. Ha készítesz egy szép festményt, az a teremtményed, de egy ember? Soha nem lehet az. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne törődjünk vele, milyen ember lesz a kölyökből. Nem, egyáltalán nem, de amikor konfliktus van, amikor a szív fájna, mert a “tulajdonunkat” látjuk elromlani, akkor ez be kell villanjon. Rá kell gondolnunk, hogy van neki egy teremtő Anyja, akié a tulajdonjog és a rámbízott feladat lassan lejár.
Egy gyermek soha nem lesz a szülő képmása, sokszor jobb, sokszor rosszabb. De ki dönti el, hogy kinek mi a jobb és mi a rosszabb? Amit mondani akarok, hogy el kell engedjük egy kicsit a dolgot, és hálát ezen a Bolygón nem igen várhatunk el. Tehát a szolgálatunkat is a Teremtőnek feltétel nélkül fel kell ajánlanunk, egyébként a hajunk nap mint nap az égnek áll.
szeretettel, Gunagriha

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva