A béke a célod vagy a stressz a célod?

 

Akarsz békét, csendet, nyugalmat? Akarsz boldog lenni? Van egy ajánlatom. Próbáld meg, hogy milyen hatása lesz a tudatodra, ha nem fogyasztasz médiát egy hétig!
Ha nem hallod meg a híreket, nem is ülnek bele az értelmedbe, nem zaklatnak fel, nem háborítanak fel. Teljesen más világban fogsz élni egy pár nap után, a béke világában.
Azt mondod nem vagyok normális, hiszen nélkülünk nem megy a világ. Tévedsz! Minden ugyanúgy megy. Mit tudsz segíteni, ha hallod a híreket? Semmit, abszolút semmit! Tehetsz valamit valakiért, vagy valaki ellen? Nem tehetsz semmit. Sőt el is felejted a dolgokat. Tudod most hogy miken mérgelődtél 2-3 hónappal ezelőtt? Tudod miken nem tudtál semmit változtatni egy évvel ezelőtt. Azt nem tudod, de őrölted kegyetlenül az idegeidet.
Ma is azt teszed. Mindegy kinek a pártjára állsz, a másikra haragudnod kell. Ez a nagy játszma. Gondolod az a harag nem árt neked? Akikre haragszol, azoknak soha nem árt, van akinek használ, de az nem te vagy. Haragoddal te vagy az egyetlen vesztes.
Nem fáradtál még bele?
Ez már szinte lehetetlennek tűnik, mert már nem is tudod milyen magaddal lenni. Próbából legalább egy hétig tedd meg! De fogd be a füled, ha valakik beszélnek a íirekről, vagy valahol a rádió megy. Ha nem megy, tégy a füledre egy lassú meditációs vagy nyugi klasszikus zenét. Meg fogsz lepődni a felismerésen. Azon felismerésen, hogy mennyire befolyásolva vagy, mennyire felpörgetnek téged és hogy mennyire fölöslegesen gágogsz a többi libával együtt.
Állj ki a sorból! “Aki a csordával tart, nem éri el a célját.” (Sri Chinmoy)

Gunagriha

 

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva