Dohányzóból nem dohányzó! 

Szokást megváltoztatni. Szeretnénk leszokni a cigarettáról. Ez egy erőszakos változás az életünkben. Egy kicsit úgy kellene gondolkodnunk, hogy milyen életmód talál például a nem cigarettázáshoz és azt próbáljuk megvalósítani. A nem dohányzáshoz például egy olyan életmód talál, amelyben nincs állandó kávézás, borozgatás, viszont több mozgás van.

Tehát ha le akarok szokni a dohányzásról, akkor ne csak azt az egy dolgot változtassam meg az életemben, mert ha úgy teszek, minden percben csak a cigarettán jár az eszem. Amikor változtatni akarunk, akkor sok mindent kell megváltoztatnunk, mert akkor nem csak a hiányzó dolog áll a tudatunk központjában, hanem az újonnan felvállalt változtatások kemény behatást gyakorolnak és a figyelmünk inkább arra terhelődik. Amikor munka után haza érkezek, akkor menjek fel gyalog a lépcsőkön. Ha 3-4 emeletet feltempózol, boldog vagy hogy leülhetsz és csak a levegő hiányzik, nem a füst. Ha nincs lépcső az sem baj, legalább egy megállóval szállj le hamarabb a buszról, villamosról és tempózzál haza. Ne igyál kávét! Ha nem iszol kávét, akkor az fog hiányozni, nem pedig a cigaretta. Pohár bor helyett igyál meg egy frissen préselt narancslét. A narancslé egyáltalán nem kívánja a cigarettát.

Ezzel párhuzamosan tedd a következőt. Feltéve most napi 20 szálat füstölsz. Akkor ki kell számolnod 18 szálat és egy hétig azon maradj. Egy hét után kiszámolsz 16 és így tovább. Ha már napi 10 az adag, akkor végy le hetente csak egy szálat, amíg leérsz 4 szálra. Akkor már csak két hetente csökkents egy szálat. A lassú, de szívós kitartás mindenben győz!

Ha ezt a két módszert együtt éled, akkor az egyéb dohányzás ellentét dolog erősödik, miközben csökken a cigik száma. Mire egy szálnál vagy, már komoly sportoló és kemény akaraterővel rendelkező srác/csaj lesz belőled.
Ha még a gondolkodásodon is változtatsz, például a Sorsnavigátorral, a Sorsnavigátor2-vel, akkor garantált a sikered, mert ha a szellemi részed is a változásban van, akkor ezerszer könnyebb a fizikai változásokat elfogadni.
A sikernek még a titka az, hogy ezt magadnak fogadd meg kemény esküvel és másokkal ne oszd meg!!!

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva