Amit eszel, az leszel

Amit eszel, az leszel – mondja a régi keleti közmondás. Ha lényeden egy kicsit finomítani akarsz, ha szeretnéd, hogy az indulat és társai egy kicsit távolabbra kerüljenek tőled, akkor egy nagyon egyszerű, biztos eszköz a táplálékod tudatának a megválogatása. Nézd meg a youtubon a Földlakók filmet és lásd, milyen erőket mobilizálunk a tányérjainkra. Meg fogsz lepődni, de a tényekkel valamikor mindenki szembe kell nézzen. Itt van egy rövid előadásom a témáról.

„Semmi sem fogja az emberek egészségét és túlélésük esélyét a Földön annyira fokozni, mint a vegetáriánus táplálkozás felé tett lépés.”
Albert Einstein

 

(A magyar feliratot be tudod állítani a filmnél.)

 

Sri Chinmoy a vegetáriánus étrendről

Kérdés: Milyen szerepet játszik a vegetáriánus étrend az Ön tanításaiban?

Sri Chinmoy: A vegetáriánus étrend igen fontos szerepet játszik a tanításaimban. A vegetáriánus étrend jelentősen segít abban, hogy tiszták legyünk. Spirituális életünkben a tisztaság alapvető fontosságú. Ezt a tisztaságot a testben, az életerőben és az elmében is létre kell hozni. Amikor húst, halat és ilyesmiket eszünk, agresszív állati tudat hatol belénk. Idegeink izgatottá válnak, mi pedig öntudatlanul nyugtalanok és erőszakosak leszünk. A zöldségek jámbor tulajdonságai ellenben segítenek mind belső, mind külső életünkben létrehozni a kedvesség, a szelídség, az egyszerűség és a tisztaság tulajdonságait. Ha húst eszel, az azonnal nyugtalan, erőszakos és romboló ösztönöket és gondolatokat eredményez, és lehúzza a tudatodat.

Az azonban nem igaz, hogy ha nem eszel húst, akkor elveszíted az erődet és az energiádat. A földön több millió ember él, aki nem eszik húst, fizikailag mégis nagyon erős és egészséges. Mondhatod, hogy neked más a testalkatod, de szeretném elmondani, hogy Isten teremtésében van valami, amit belső tápláléknak nevezünk. Mi ez a táplálék? Béke, Fény, üdvösség és minden más isteni, betöltő tulajdonság. Ha megfelelően törekszel és meditálsz, ezt a belső táplálékot be tudod vinni a testedbe. Lehet, hogy jó pár évig eltart, amíg eléred ezt a fokú belső jártasságot, de addig is próbálj mélyen magadba merülni és megtalálni, mi adja erőd nagy részét. Ismertem olyan embereket, akik azt állították, hogy a hús adja az erejüket, de amikor magukba merültek, felfedezték, hogy erejüket a hússal kapcsolatos érzésük vagy elképzelésük adja.

VEGETÁRIÁNUS ÉS VEGÁN SZAKÁCSKÖNYVEK

IDÉZETEK ISMERT VEGETÁRIÁNUSOKTÓL

WWW.827KITCHEN.COM – VEGÁN ÉTTEREM BUDAPESTEN

VEGETÁRIÁNUS RECEPTÖTLETEK – BULKSHOP.HU

KONYHALAP.HU

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Hozzászólások lezárva